Kategorier
Turlistor och nycklar

Rapport från förhandling sommaren T17

Vi har haft förhandlingar med arbetsgivaren angående sommarperioden, senast 11/5 i Göteborg.

Arbetsgivaren hade presenterat förslag på nycklar för grupp 701, 706, 708, 709 och 711 för förare i Göteborg medan övriga går på skubben. Vi tyckte utifrån det presenterade materialet att förslaget till grupp 701 avvek alltför mycket från hur gruppen ser ut i original och att detta skulle verka förvirrande och skapa missnöje. För att inte heller låsa in folk på ett schema som inte ser ut som det de valt beslutade vi att slopa grupp 701 under sommaren. Detta innebär att grupp 706, 708, 709 och 711 för förare i Göteborg (samt Kinnekulle) går på anpassade nycklar över sommarperioden medan övriga går på skubben.

Falköping och Nässjö påverkas i stor utsträckning av banarbeten på Västra Stambanan. Vi kommer där få turlisteförslag utskickade vecka för vecka. För förarna i Falköping provar vi ett upplägg där de går kvar på sina nycklar fram till 19/6 med preliminärt förlängda turer inom ramen för nyckeln. De egentliga tiderna kommer sedan på veckolistan. Utvärdering sker inför hösten.

Begränsningsperioder blir, för er som vanligtvis går på fast lista, 19/6 (26/6 förare G)-30/6 resp 1-13/8. Juli månad är en egen avstämningsperiod. Håll koll så att ni inte får mer timmar utlagt än ni ska ha (i genomsnitt 7:36 h/dag vid fulltidstjänstgöring).

För er som normalt går på nyckel får avsteg från fridagsregeln 19-05 endast göras på den dag man skulle haft avsteg enligt ordinarie nyckel.

Inga undantag är förhandlade utan turerna ska följa avtal och parameterdokument.

Vi hade synpunkter på en del turer och nya förslag ska presenteras inför en ny förhandling som blir 7:e juni. Eftersom turerna kommer ändras gentemot grundförslagen kommer det leda till ändringar på veckobeskeden mot hur månadsschemat som lades ut nu i maj såg ut.

Försöket med råskubben utvärderades även och vi enades om att låta den fortgå i oförändrad form under sommaren för att senare diskutera eventuella förändringar inför hösten/T18. Arbetsgivaren gör vissa förtydliganden om bl.a. traktamenten, semesterkvot och förläggning av utbildningar.

Hälsningar
Alex Weinfors
Turlisteansvarig styrelsen