Kategorier
Avtalsrörelse

Info om strejkvarslet

INFO 2017-05-11 kl.12.55

Nu kommer den typen av viktig information som vi ofta ger våra resenärer, d.v.s. ”Just nu har vi ingen information, men vi återkommer så snart vi vet mer”. I skrivande stund vet vi ännu inte om konflikten kommer att bryta ut eller inte, eftersom medling pågår idag.
Det kan alltså hända att parterna kommer överens idag, men det är viktigt att ändå vara förberedd på vad som händer imorgon fredag om de INTE gör det. Det som är mest aktuellt för oss är mertids-övertids-och nyanställningsblockaden för hela branschen. Från kl.14 imorgon får ni då inte tacka ja till fler timmar, oavsett om ni är hel/deltids/timanställda.
För att förtydliga: Om PPL eller opsl ringer ikväll eller imorgon fram till kl.13.59 och vill att ni ska jobba närmaste dagarna så kan ni tacka ja till det, eftersom vi ännu inte vet om det blir någon blockad, men OM blockaden sätts igång får inget övertidsarbete påbörjas efter fre kl14 oavsett när man kommit överens om passet med arbetsgivaren. Om ni ska jobba ett gampass som börjar innan 14 och slutar senare så ska ni generellt jobba tills ni är vid hemstation och där sluta ert pass. Det kan bli lite luddigt i vissa fall, och vi kommer med mer info om detta!

Bryter konflikten ut imorgon så kommer att vi att mata på med frågor och svar och annan matnyttig info på hemsidan under hela tiden konflikten pågår. Povel Johansson och Jessica Sander kommer att vara konfliktkontaktpersoner hos oss, men förbundet har också upprättat en konfliktmejl och en konfliktlinje som ni kan använda er av vid minsta osäkerhet om t.ex. arbete ska utföras, om det var rätt av arbetsgivaren att säga si och så, eller hur du ska göra om du kanske ska gå facklig utbildning under tiden.
Konflikt@seko.se 072-2071121 kommer ni att kunna höra av er till.

Går det så långt som till strejk för våra göteborgsförare på tisdag så kommer det förstås dyka upp en massa nya frågor om vad som händer och hur man ska agera i olika fall men vi får ha lite is i magen och ta en sak i taget. Ni kommer i alla fall inte att bli lämnade i sticket med några krångliga beslut.

Fortsätt gärna att maila era kontaktuppgifter till sekovasttag@gmail.com om ni inte redan gjort detta.

Gå gärna med i facebookgruppen Medlemsforum SEKO klubb västtåg. Förutom oss i styrelsen så har vi där flera aktiva medlemmar som är snabba ut med bra information, intressanta artiklar o.s.v.