Kategorier
Arbetsmiljö

6.6a i Falköping

I fredags lämnade Sekos skyddsombud i Falköping in en 6.6a anmälan till arbetsgivaren. Det handlar om den bristande arbetsmiljön på åkstationen där en personalstyrka på 80 personer delar på den rastlokal som är ca 70m2.

Alla som arbetar i Falköping eller haft sin rast där kan nog känna igen sig i beskrivning; ”Det blir lätt en hög ljudnivå om det förs 2 olika samtal samtidigt och är det mer än 5-6 personer så är det väldigt stimmigt och svårt att hitta en vrå som är lugn. Det frestar även på de som har tinnitus och man blir väldigt trött då det inte finns någonstans att dra sig undan och bara vila eller äta i lugn o ro. Det finns ingen som helst handikappanpassning i lokalen.”

Det är på gång med nya lokaler men det har varit en väldigt långdragen process som pågått i snart 20 månader. Vi har fått flera besked att det snart ska vara klart men det fortsätter att dra ut på tiden. Det skapar mycket spekulationer som också leder till en sämre arbetsmiljö.

Vårt skyddsombud begär nu svar från arbetsgivaren när vi kommer får tillgång till de nya lokalerna. Arbetsgivaren ska lämna detta besked senast 2019-02-11, lämnas inget svar eller det inte är tillfredsställande kommer kontakt tas med Arbetsmiljöverket.


6.6a
En 6.6a står för en anmälan enligt Arbetsmiljölagens 6:e kapitels 6:e paragraf. Det är skyddsombudet som anmäler arbetsmiljön, först till arbetsgivaren, i andra hand till Arbetsmiljöverket om man inte är nöjd med arbetsgivarens svar eller inte får något svar.