Kategorier
Turlistor och nycklar

Sommarturlisteförhandlingen 14/5

Igår, 14/5 hade vi förhandling angående sommarens turlistor.

Det är framför allt ombord som är klart, även om vändstäd kommer att tillkomma när omloppen är klara. Under 7 veckor i sommar kommer helgtrafiken till Vänersborg/Älvängen att skäras ner och slås ihop, så att varannan alependel under halvtimmestrafik förlängs till Vänersborg. Detta främst för att spara in på förarbemanningen. Detta har inte hunnit bli färdigplanerat och därför kommer helgtrafiken att förhandlas senare. Förarturer är så gott som klart men återstår en del omloppsfrågetecken, så de kommer att förhandlas vid nästa förhandlingstillfälle. 

Vissa turer har korrigerats och ändrats utifrån önskemål från medlemmar och turlisteombud, t.ex. har vissa ombordturer i Göteborg fått större variation eller ”lättare” kombinationer av tåg. Alla önskemål kan tyvärr inte tillgodoses, och det kan vara individuellt vilka turer vi tycker är jobbiga. Men turkonstruktörerna önskar att ta in arbetsmiljöaspekten ännu mer i fortsättningen och ni får gärna vara med och ge feedback, speciellt kring vilka tåg och tågkombinationer som är ”tunga” .

P.g.a. många spårarbeten, och ibland evenemang där tågen t.ex. behöver multas, får vi tyvärr vara inställda på snabba förändringar och vara noga med att kolla veckolistan under sommarperioden. 

I Lidköping görs en del avsteg på förarlistorna för att efter önskemål från medlemmar kunna låta nolldagar ligga kvar. Mer specifik information om det kommer separat. Råskubben i Kinnekulle har utvärderats och kommer att fortsätta.

Den sista förhandlingen inför sommaren kommer att bli den 13/6 och efter det återkommer vi med mer information!