Kategorier
Allmänt Avtalsrörelse

Alternativa kontaktvägar

Även om fredsplikt just nu råder, så är det är inte helt omöjligt att vi på Västtågen kan bli delaktiga vid eventuella stridsåtgärder och t.ex. uttagna i strejk om det inte går att enas vid vårens (eller kommande års) förhandlingar. Det som skulle kunna hända vid en konflikt är att arbetsgivaren stänger oss ute från telefoni och mailsystemet, och då får vi svårt att kommunicera. Vi behöver därför en back-up-plan. Ni kommer snart att få ett mail från en egen mailadress som vi startat för klubben, sekovasttag@gmail.com, där ni ombeds att svara på mailet och lämna privata kontaktinfo till oss. Det är självklart frivilligt, men kan som sagt komma att behövas, så vi hoppas att alla svarar. Observera att detta handlar inte om att vi plötsligt ser någon annalkande konflikt just nu, men vi har kommit att tänka på att vår kommunikation är sårbar, och vill jobba förebyggande.