Kategorier
Okategoriserade

SEKO västinfo sep 2016

SEKO VÄSTINFO September 2016

 

ORDFÖRANDE HAR ORDET!

Vi har haft en del sittningar med arbetsgivaren, bl.a. lönerevisionen som är avslutad och en del tvister som vi lämnat in, och överläggningar, som har handlat om vår arbetssituation, turer där arbetsgivaren gick emot oss och tog ett arbetsgivarbeslut vi ej var överens om. Seko tycker att går man på ett schema och har sökt specifik grupp så ska det ligga fast till nästa sökning om inte bägge parter är överens om annat! Det är mycket fokus på turer eftersom vi lever med ständiga förändringar hela tiden och det är viktigt att turlisteansvariga är med direkt när det blir känt vid ändringar av turer p.g.a. banarbeten, trafikavbrott  m.m

På facebook har vi ett medlemsforum där man kan ställa frågor och förhoppningsvis få svar, och man kan också komma med åsikter, krav och debattera SÅ LÄNGE DET HANDLAR OM JOBBET ELLER HAR MED FACKET ATT GÖRA! Säg gärna till någon facklig representant att du vill bli inbjuden!

En önskan vore att vi kunde få medlemmars förslag och synpunkter på vad ni tycker vi ska ha fokus på när det gäller fackliga frågor. Som ni vet är ALLA lika viktiga i vår fackförening och är vi enade och värnar vårt kollektivavtal kan vi vara starka gentemot arbetsgivaren!

Kan ni inte komma till våra medlemsmöten så hör gärna av er till någon facklig representant i vår styrelse, eller skriv, eller maila.

Det går också  att lägga en skrivelse i Sekos brevlåda utanför expeditionen!

 

När det gäller skyddsorganisationen så finns de tillgängliga för er, så dra er inte för att kontakta ett skyddsombud, och glöm ej att skriva rapport och lägga i skyddets brevlåda som finns på respektive åkstation!

Jag tänker på er som är under rehab också,  att ni ska veta att ni har rätt att ta med er ett skyddsombud eller en facklig representant när ni träffar arbetsgivaren!

Vi upplever att det är fler som känner sig psykiskt slitna, inte bara hos oss utan allmänt i samhället Så för din hälsas skull, jobbmobilen är ett arbetsverktyg som används under arbetstid. Låt inte den störa din välbehövliga fritid.

När det gäller Försäkringsfrågor så har vi en Försäkringsombudsman som heter Lillemor Rånevik  som ni kan ta hjälp av!

 AKTIVITETER PÅ GÅNG

Medlemsmöte i Göteborg Torsdag 22/9 i mötesrum Hönö, kl 9-15. Välkomna att droppa in den tid ni har möjlighet för att ta del av information eller komma med förslag och diskutera om ni vill.

Medlemsmöten på övriga orter kommer att ske senare i höst, återkommer med information!

Vi håller också på att planera sociala aktiviteter för medlemmar under hösten. Vi tar gärna emot förslag, för att sedan ha några alternativ på aktiviteter på olika platser så att ni som vill vara med inte får så långt att åka.

 Ni är välkomna upp till oss under våra expeditionsdagar i Göteborg på torsdagar. SEKO-kontoret som delas med övrig facklig verksamhet i SJ-huset ligger på plan2. Gå till högra hörnet, och sedan genom kontorslandskapet tills ni kommer till nästa hörn så hittar ni oss. Ibland hänger vi också i fikarummet.

Hälsningar Styrelsen Seko klubb Västtåg genom Ordförande Christina Levinsson och sekreterare Helena Jäderberg