Kategorier
Okategoriserade

Skydda skyddsombuden

Den här veckan, 23-29 oktober, är det Europeiska arbetsmiljöveckan. Som en del av det sätter Seko fokus på skyddsombuden. Våra skyddsombud är oumbärliga för att vi alla ska ha en bra arbetsmiljö och säkra arbetsplatser. Utan skyddsombuden – ingen trygghet på jobbet. 


I september gav regeringen Arbetsmiljöverket i uppdrag att lämna förslag på åtgärder för att bland annat oorganiserade ska kunna vara skyddsombud. För Seko är det uppenbart att det inte handlar om att värna arbetsmiljön, utan är ett sätt att flytta makt till arbetsgivarna. Vad händer om ett skyddsombud inte har stöd av vare sig sin fackförening eller skydd av den fackliga förtroendemannalagen? Vilka åtgärder vågar ett sånt skyddsombud kräva?


Seko opinionsarbetar just nu mot regeringens uppdrag till Arbetsmiljöverket, till försvar för våra skyddsombud. Läs mer här: 

Vill regeringen tysta skyddsombuden? – Sekos förbund

Som en del av europeiska arbetsmiljöveckan bjuder vi in till att fira skyddsombudens dag den 25/10!

Är du i Göteborg den 25e så bjuder vi på frukost ihop med Seko SJ från kl 07 i Vrångö. Under veckan finns vi också ute på våra åkstationer tillsammans med våra chefer finnas för att svara på frågor och prata skydds och arbetsmiljöfrågor. Kanske kan det finnas lite god fika också!

Varmt välkomna!

Under veckan hittar ni våra skyddsombud här:

Borås

Olof Svensson 25/10

Stefan Hägg 26/10

Uddevalla

Mattias Korpi 23/10

Lidköping

Glenn Alsterberg 23/10

Lise-Lotte Åkesson 25/10

Nässjö

Markus Karlman 23/10

Carin Arphult 25/10

Falköping

Christina Laage 23/10 & 27/10

Göteborg

Tim Öberg 24/10

Christina Laage 25/10

Anders Hällås 26/10