Kategorier
Okategoriserade

Företrädesrätt 100% Göteborg

Här är aktuell information till dig som är tågvärd i Göteborg.

Om du lämnat in en blankett där du anmält företräde till högre anställningsomfattning, har du i dagarna fått ett mejl gällande en 100%-tjänst på personalplaneringen i Göteborg.

Mejlet har skickats ut till dig med anledning av den så kallade företrädesrätten. Efter påtryckningar från Seko gäller nu att deltidsanställda ska få möjlighet att åberopa företrädesrätten på hela arbetsplatsen.

Det betyder att arbetsgivaren enligt LAS måste kolla av med dig som anmält företräde, om du är intresserade av att åberopa företrädesrätten när det dyker upp en tjänst med högre anställningsomfattning. Oavsett om det är en ombordtjänst eller en tjänst på exv. planeringen.

Om du är intresserad av den aktuella tjänsten ska du först svara att du vill åberopa företrädesrätten och sedan söka tjänsten. Obs! Du behöver uppfylla kompetenskraven.

Är du inte är intresserad av tjänsten, så svarar du nej. Du står kvar på företrädeslistan och behöver inte fylla i en ny blankett för att vara aktuell för framtida 100%-tjänster.

Har du inte fyllt i en blankett och anmält intresse att åberopa företrädesrätten, men vill göra det nu så hittar du den här:

Anmälan företräde högre anställningsomfattning